skip to Main Content

Aanhangwagen BE rijbewijs.

Met ons hoge slagingspercentage en het weinige aantal lesuren wat onze klanten nodig hebben om het rijbewijs BE te behalen zijn wij de beste BE rijopleider in de regio Schagen , Alkmaar en Heerhugowaard. Instructeur Johan die al onze BE opleidingen doet heeft meer dan 15 jaar ervaring en met ongeveer 100 BE examens op jaar basis alle kennis in huis om in korte tijd tot een goed resultaat te komen.

Wij rijden met een krachtige Mercedes Benz Vito automaat wat het lessen met aanhanger vergemakkelijkt, natuurlijk mag men na  het behalen van het BE rijbewijs  ook met een schakelbak met aanhanger rijden.

 

Wanneer rijbewijs BE ?

Een aanhangwagen met een maximale massa tot 750 kg mag met rijbewijs B getrokken worden, aanhangwagens waarvan de maximale massa meer is dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig mogen ook met rijbewijs B getrokken worden (mits het trekgewicht van de auto dit toelaat) de totale maximale massa van de combinatie mag de 3500 kg niet overschrijden*. Alle andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig.

*De totale toegestane maximale massa van de combinatie kan bij een zwaar trekkend voertuig maximaal 3500 kg + aanhangwagen maximale massa 750 kg = 4250 kg wegen
Zie ook www.rijbewijs.nl of www.cbr.nl

Hoe gaan wij te werk ?

Wij doen altijd eerst een intake rijles ( bij pakket inbegrepen ), deze duurt een uur waarbij we kunnen beoordelen hoe handig je ben met het rijden met aanhanger en welk pakket bij je past. Hierna plannen we samen een datum voor het examen , je kunt dus zelf een dag uitzoeken waarbij het je uitkomt om examen te doen. De dag dat je examen doet rijden we 3 uur les en aansluitend het examen . Je lest geen 3 uur aan een stuk, halverwege doen we een korte pauze waarin we het kentekenbewijs doornemen. Heb je minder talent , dan rijden we een blok van twee uur extra op een andere dag dan dat je examen doet, de meeste rijscholen rijden 6 uur op de dag van het examen, dit is naar onze mening te lang en vaak niet nodig. Ook is het met het examen tijdstip van 14.55  of 15.50 dan zeer druk in Alkmaar wat de kans van slagen verminderd. Wil je op korte termijn je BE rijbewijs halen dan kan dat bij ons zorg wel dat je reeds ons gemachtigd hebt en de gezondheidsverklaring ingediend hebt kijk bij deze verklaring kritisch naar de vragen of je daar met een ‘ja’ moet antwoorden , het medische traject is daarna vaak lang en kostbaar. 

Check onze geslaagden op; www.facebook.com/autorijschoolhoogeboom.nl

 

Je kunt hier zien hoe het examen voor de aanhanger er uit ziet.

Wij hanteren 3 pakketten:

Pakket 1 : 4 uur rijles + praktijkexamen € 495,-     
Pakket 2 : 6 uur rijles + praktijkexamen € 595,-      
Pakket 3 : 8 uur rijles + praktijkexamen € 695,-

 
Bij al onze pakketten is de intake inbegrepen en inclusief btw kosten , gezondheid verklaring van ongeveer € 41,- komen er nog wel bij.

Bij aanmelding vanaf 5 personen geven wij 3% korting gehele factuur.

Vragen of jezelf opgeven kan ook via What’s app    0629548679

Door grote vraag en een tekort aan examens bij het Cbr zetten wij voorlopig geen nieuwe examens in agenda op deze pagina.  Ben je opzoek naar de snelst mogelijke examen datum? Zoek dan aub verder bij andere rijscholen , wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk op examen te laten gaan en stoppen hier geen tijd in voor zogenaamde “rijschool shoppers”   Momenteel is er pas vanaf Augustus 2022 examen capaciteit beschikbaar bij het Cbr Alkmaar. Wij checken systeem minimaal 4 keer per dag om data in te kopen die eerder beschikbaar komen.  Zonder machtiging en gezondheid verklaring is een examendatum boeken NIET mogelijk.

We hebben vanaf September voldoende examens beschikbaar.  ( Wie eerst komt , eerst maalt )

 

Beschikbare datums afrijden BE rijbewijs

oktober, 2022

Aanmelden

  • Gegevens

  • *Bij aanhangwagen rijles vul je 'ja' in.
  • *Heb je voorkeur voor een bepaalde instructeur (s) kun je deze hier invullen.
  • Wij nemen geen leerlingen aan die reeds bij een andere rijschool gelest hebben, kun je je autorijles alleen na 18.00 les nemen? Probeer het bij een andere rijschool , wij nemen je niet aan.
Back To Top
X