Skip to content

Aanhangwagen BE rijbewijs.

Met ons hoge slagingspercentage en het weinige aantal lesuren wat onze klanten nodig hebben om het rijbewijs BE te behalen zijn wij de beste BE rijopleider in de regio Schagen , Alkmaar en Heerhugowaard. Instructeur Johan die al onze BE opleidingen doet heeft meer dan 20 jaar ervaring en met ongeveer 130 BE examens op jaar basis alle kennis in huis om in korte tijd tot een goed resultaat te komen.

Wij rijden met een krachtige Mercedes Benz Vito automaat wat het lessen met aanhanger vergemakkelijkt, natuurlijk mag men na  het behalen van het BE rijbewijs  ook met een schakelbak met aanhanger rijden.

 

Wanneer rijbewijs BE ?

Een aanhangwagen met een maximale massa tot 750 kg mag met rijbewijs B getrokken worden, aanhangwagens waarvan de maximale massa meer is dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig mogen ook met rijbewijs B getrokken worden (mits het trekgewicht van de auto dit toelaat) de totale maximale massa van de combinatie mag de 3500 kg niet overschrijden*. Alle andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig.

*De totale toegestane maximale massa van de combinatie kan bij een zwaar trekkend voertuig maximaal 3500 kg + aanhangwagen maximale massa 750 kg = 4250 kg wegen
Zie ook www.rijbewijs.nl of www.cbr.nl

Hoe gaan wij te werk ?

Wij doen altijd eerst een intake rijles ( bij pakket inbegrepen ), deze duurt een uur waarbij we kunnen beoordelen hoe handig je ben met het rijden met aanhanger en welk pakket bij je past. We plannen een datum voor het examen , je kunt dus zelf een dag uitzoeken waarbij het je uitkomt om examen te doen.

De dag dat je examen doet rijden we 3 uur les en aansluitend het examen . Je lest geen 3 uur aan een stuk, halverwege doen we een korte pauze waarin we het kentekenbewijs doornemen. Heb je minder talent , dan rijden we een blok van twee uur extra op een andere dag dan dat je examen doet.

Wil je op korte termijn je BE rijbewijs halen dan kan dat bij ons zorg wel dat je reeds ons gemachtigd hebt en de gezondheidsverklaring ingediend hebt kijk bij deze verklaring kritisch naar de vragen of je daar met een ‘ja’ moet antwoorden , het medische traject is daarna vaak lang en kostbaar. 

Momenteel zijn er pas examens beschikbaar vanaf  September 2024 bij het Cbr . Wij hebben een ingevulde machtiging en gezondheid verklaring nodig, ZONDER kunnen wij geen examen regelen. ( Beide in te dienen op www.cbr.nl )

 

Je kunt hier zien hoe het examen voor de aanhanger er uit ziet.

Wij hanteren 3 pakketten:

Pakket 1 : 4 uur rijles + praktijkexamen € 575,-  ( incl. intake )
Pakket 2 : 6 uur rijles + praktijkexamen € 700,-  ( incl. intake )   
Pakket 3 : 8 uur rijles + praktijkexamen € 800,-   ( incl. intake )

 
Bij al onze pakketten is de intake inbegrepen en inclusief btw.

Kosten  gezondheid verklaring  € 44,50 komen er nog wel bij.

Vragen of jezelf opgeven kan ook via What’s app    0629548679

 

 

 

 

Back To Top