Skip to content

Aanhangwagen BE rijbewijs.

Met ons hoge slagingspercentage en het weinige aantal lesuren wat onze klanten nodig hebben om het rijbewijs BE te behalen zijn wij de beste BE rijopleider in de regio Schagen , Alkmaar en Heerhugowaard. Instructeur Johan die al onze BE opleidingen doet heeft meer dan 19 jaar ervaring en met ongeveer 100 BE examens op jaar basis alle kennis in huis om in korte tijd tot een goed resultaat te komen.

Wij rijden met een krachtige Mercedes Benz Vito automaat wat het lessen met aanhanger vergemakkelijkt, natuurlijk mag men na  het behalen van het BE rijbewijs  ook met een schakelbak met aanhanger rijden.

 

Wanneer rijbewijs BE ?

Een aanhangwagen met een maximale massa tot 750 kg mag met rijbewijs B getrokken worden, aanhangwagens waarvan de maximale massa meer is dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig mogen ook met rijbewijs B getrokken worden (mits het trekgewicht van de auto dit toelaat) de totale maximale massa van de combinatie mag de 3500 kg niet overschrijden*. Alle andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig.

*De totale toegestane maximale massa van de combinatie kan bij een zwaar trekkend voertuig maximaal 3500 kg + aanhangwagen maximale massa 750 kg = 4250 kg wegen
Zie ook www.rijbewijs.nl of www.cbr.nl

Hoe gaan wij te werk ?

Wij doen altijd eerst een intake rijles ( bij pakket inbegrepen ), deze duurt een uur waarbij we kunnen beoordelen hoe handig je ben met het rijden met aanhanger en welk pakket bij je past. We plannen een datum voor het examen , je kunt dus zelf een dag uitzoeken waarbij het je uitkomt om examen te doen. De dag dat je examen doet rijden we 3 uur les en aansluitend het examen . Je lest geen 3 uur aan een stuk, halverwege doen we een korte pauze waarin we het kentekenbewijs doornemen. Heb je minder talent , dan rijden we een blok van twee uur extra op een andere dag dan dat je examen doet, de meeste rijscholen rijden 6 uur op de dag van het examen, dit is naar onze mening te lang en vaak niet nodig. Ook is het met het examen tijdstip van 14.55  of 15.50 dan zeer druk in Alkmaar wat de kans van slagen verminderd. Wil je op korte termijn je BE rijbewijs halen dan kan dat bij ons zorg wel dat je reeds ons gemachtigd hebt en de gezondheidsverklaring ingediend hebt kijk bij deze verklaring kritisch naar de vragen of je daar met een ‘ja’ moet antwoorden , het medische traject is daarna vaak lang en kostbaar. 

Momenteel zijn er pas examens beschikbaar vanaf Juni 2024 bij het Cbr , zo nu en dan komen er data eerder beschikbaar mocht je flexibel zijn kunnen wij deze voor je reserveren dit kan alleen op naam. Wij hebben een ingevulde machtiging  ( dit is geen geld afschrijving…) en gezondheid verklaring nodig, ZONDER gaat dit niet. ( Beide in te dienen op www.cbr.nl )

Duo opleiding aanhangwagen :

Vanaf 2024 is er de mogelijkheid om met zijn tweeën een dagopleiding aanhangwagen bij ons te volgen, je doet dan een ochtend les waarbij om en om gereden wordt. Er wordt gereden van 8.00 – 11.30 en van 12.30 – 13.00, de examens zijn dan om 11.40 en 13.05. Het scheelt dan in kosten. Een duo opleiding is voor ons lastiger te plannen ivm de beschikbaarheid examens Cbr waardoor de wachttijd lang hiervoor zal zijn.

Voorwaarden duo opleiding:

-Beide personen hebben een gelijk niveau ( reeds ervaring met aanhangwagen rijden )

Je kunt hier zien hoe het examen voor de aanhanger er uit ziet.

Wij hanteren 3 pakketten:

Pakket 1 : 4 uur rijles + praktijkexamen € 575,-  ( incl. intake )
Pakket 2 : 6 uur rijles + praktijkexamen € 700,-  ( incl. intake )   
Pakket 3 : 8 uur rijles + praktijkexamen € 800,-   ( incl. intake )

 
Bij al onze pakketten is de intake inbegrepen en inclusief btw.

Kosten  gezondheid verklaring van ongeveer € 44,- komen er nog wel bij.

Vragen of jezelf opgeven kan ook via What’s app    0629548679

 

 

 

 

Back To Top