skip to Main Content

Aanhangwagen BE rijbewijs.

Met hoogste slagingspercentage en het weinige aantal lesuren wat onze klanten nodig hebben om het rijbewijs BE te behalen behoren wij tot de beste BE rijopleider in de regio Schagen , Alkmaar en Heerhugowaard. Ook hoef je niet lang te wachten om examen te kunnen doen, wij hebben vooraf examen data ingekocht.

 

Wanneer rijbewijs BE ?

Een aanhangwagen met een maximale massa tot 750 kg mag met rijbewijs B getrokken worden, aanhangwagens waarvan de maximale massa meer is dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig mogen ook met rijbewijs B getrokken worden (mits het trekgewicht van de auto dit toelaat) de totale maximale massa van de combinatie mag de 3500 kg niet overschrijden*. Alle andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig.

*De totale toegestane maximale massa van de combinatie kan bij een zwaar trekkend voertuig maximaal 3500 kg + aanhangwagen maximale massa 750 kg = 4250 kg wegen
Zie ook www.rijbewijs.nl of www.cbr.nl

Hoe gaan wij te werk ?

Wij doen eerst een intake , deze duurt een uur waarbij we kunnen beoordelen hoe handig je ben met het rijden met aanhanger. Hierna plannen we samen een datum voor het examen, je kunt dus zelf een dag uitzoeken waarbij het je uitkomt om examen te doen. De dag dat je examen doet begint om 8.30 en u heeft les tot 11.30 waarna om 11.40 examen gedaan wordt in Alkmaar. Je lest geen 3 uur aan een stuk, halverwege doen we een korte pauze waarin we het kentekenbewijs doornemen. Heb je minder talent , dan rijden we een blok van twee uur extra op een andere dag dan dat je examen doet, de meeste rijscholen rijden 6 uur op de dag van het examen, dit is naar onze mening te lang en vaak niet nodig. Ook is het met het examen tijdstip van 14.55 dan zeer druk in Alkmaar wat de kans van slagen verminderd. Wil je op korte termijn je BE rijbewijs halen dan kan dat bij ons zorg wel dat je reeds je gezondheidsverklaring ingediend hebt kijk bij deze verklaring kritisch naar de vragen of je daar met een ‘ja’ moet antwoorden , het medische traject is daarna vaak lang en kostbaar.

Je kunt hier zien hoe het examen voor de aanhanger er uit ziet.

Wij hanteren 3 pakketten:

Pakket 1 : 4 uur rijles + praktijkexamen € 440,-      70 % van onze klanten red het hiermee.
Pakket 2 : 6 uur rijles + praktijkexamen € 540,-
 
Bij al onze pakketten is de intake inbegrepen en inclusief btw.

Bij aanmelding meer dan 5 personen kunt U een offerte aanvragen info@autorijschoolhoogeboom.nl   

Beschikbare data op korte termijn;

  • Diverse data op korte termijn beschikbaar.

 

Back To Top
X