skip to Main Content

Aanhangwagen BE rijbewijs.

Met ons hoge slagingspercentage en het weinige aantal lesuren wat onze klanten nodig hebben om het rijbewijs BE te behalen zijn wij de beste BE rijopleider in de regio Schagen , Alkmaar en Heerhugowaard. Instructeur Johan die al onze BE opleidingen doet heeft meer dan 15 jaar ervaring en met ongeveer 100 BE examens op jaar basis alle kennis in huis om in korte tijd tot een goed resultaat te komen. Je hoeft niet lang te wachten om examen te kunnen doen, wij hebben vooraf examen data ingekocht , in onze agenda op deze pagina staan de beschikbare data, nieuwe data worden regelmatig toegevoegd.

Wij rijden met een krachtige Mercedes Benz Vito automaat wat het lessen met aanhanger vergemakkelijkt, natuurlijk mag men na  het behalen van het BE rijbewijs  ook met een schakelbak met aanhanger rijden.

 

Wanneer rijbewijs BE ?

Een aanhangwagen met een maximale massa tot 750 kg mag met rijbewijs B getrokken worden, aanhangwagens waarvan de maximale massa meer is dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig mogen ook met rijbewijs B getrokken worden (mits het trekgewicht van de auto dit toelaat) de totale maximale massa van de combinatie mag de 3500 kg niet overschrijden*. Alle andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig.

*De totale toegestane maximale massa van de combinatie kan bij een zwaar trekkend voertuig maximaal 3500 kg + aanhangwagen maximale massa 750 kg = 4250 kg wegen
Zie ook www.rijbewijs.nl of www.cbr.nl

Hoe gaan wij te werk ?

Wij doen altijd eerst een intake ( bij pakket inbegrepen ), deze duurt een uur waarbij we kunnen beoordelen hoe handig je ben met het rijden met aanhanger en welk pakket bij je past. Hierna plannen we samen een datum voor het examen of deze heb je reeds gekozen, je kunt dus zelf een dag uitzoeken waarbij het je uitkomt om examen te doen. De dag dat je examen doet rijden we 3 uur les en aansluitend het examen . Je lest geen 3 uur aan een stuk, halverwege doen we een korte pauze waarin we het kentekenbewijs doornemen. Heb je minder talent , dan rijden we een blok van twee uur extra op een andere dag dan dat je examen doet, de meeste rijscholen rijden 6 uur op de dag van het examen, dit is naar onze mening te lang en vaak niet nodig. Ook is het met het examen tijdstip van 14.55  of 15.50 dan zeer druk in Alkmaar wat de kans van slagen verminderd. Wil je op korte termijn je BE rijbewijs halen dan kan dat bij ons zorg wel dat je reeds ons gemachtigd hebt en de gezondheidsverklaring ingediend hebt kijk bij deze verklaring kritisch naar de vragen of je daar met een ‘ja’ moet antwoorden , het medische traject is daarna vaak lang en kostbaar. 

 

Je kunt hier zien hoe het examen voor de aanhanger er uit ziet.

Wij hanteren 2 pakketten:

Pakket 1 : 4 uur rijles + praktijkexamen € 475,-     
Pakket 2 : 6 uur rijles + praktijkexamen € 575,-      
 
Bij al onze pakketten is de intake inbegrepen en inclusief btw.

Bij aanmelding vanaf 5 personen kunt U een offerte aanvragen info@autorijschoolhoogeboom.nl   

Vragen of jezelf opgeven kan ook via What’s app    0629548679

Door grote vraag en een tekort aan examens bij het Cbr zetten wij voorlopig geen nieuwe examens in agenda op deze pagina. Wij hebben reeds tot December ingekocht wil je weten wat eerst volgende beschikbare datum is, mail of app dan even. In Oktober hebben we nog rond de 7 beschikbare plekken , in November nog 12.

 

Beschikbare datums afrijden BE rijbewijs

september, 2020

Aanmelden

  • Gegevens

  • *Niet van toepassing bij aanhangwagen rijles.
  • *Mocht je al eerder les bij een andere rijschool gehad hebben contacten wij betreffende rijschool over enkele zaken. Dit doen we niet als je je aanmeld voor aanhangwagen les.
    Vink aan wanneer je denkt rijles te kunnen nemen of de intake voor aanhangwagen rijbewijs te kunnen doen. Hoe meer dagdelen aangevinkt des te sneller kun je starten en / of je rijbewijs halen.
  • *Heb je voorkeur voor een bepaalde instructeur (s) kun je deze hier invullen.
Back To Top
X