skip to Main Content

Aanhangwagen BE rijbewijs.

Met hoogste slagingspercentage en het weinige aantal lesuren wat onze klanten nodig hebben om het rijbewijs BE te behalen behoren wij tot de beste BE rijopleider in de regio Schagen , Alkmaar en Heerhugowaard. Ook hoef je niet lang te wachten om examen te kunnen doen, wij hebben vooraf examen data ingekocht.

 

Wanneer rijbewijs BE ?

Een aanhangwagen met een maximale massa tot 750 kg mag met rijbewijs B getrokken worden, aanhangwagens waarvan de maximale massa meer is dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig mogen ook met rijbewijs B getrokken worden (mits het trekgewicht van de auto dit toelaat) de totale maximale massa van de combinatie mag de 3500 kg niet overschrijden*. Alle andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig.

*De totale toegestane maximale massa van de combinatie kan bij een zwaar trekkend voertuig maximaal 3500 kg + aanhangwagen maximale massa 750 kg = 4250 kg wegen
Zie ook www.rijbewijs.nl of www.cbr.nl

Hoe gaan wij te werk ?

Wij doen eerst een intake , deze duurt een uur waarbij we kunnen beoordelen hoe handig je ben met het rijden met aanhanger. Hierna plannen we samen een datum voor het examen, je kunt dus zelf een dag uitzoeken waarbij het je uitkomt om examen te doen. De dag dat je examen doet begint om 8.30 en u heeft les tot 11.30 waarna om 11.40 examen gedaan wordt in Alkmaar. Je lest geen 3 uur aan een stuk, halverwege doen we een korte pauze waarin we het kentekenbewijs doornemen. Heb je minder talent , dan rijden we een blok van twee uur extra op een andere dag dan dat je examen doet, de meeste rijscholen rijden 6 uur op de dag van het examen, dit is naar onze mening te lang en vaak niet nodig. Ook is het met het examen tijdstip van 14.55 dan zeer druk in Alkmaar wat de kans van slagen verminderd. Wil je op korte termijn je BE rijbewijs halen dan kan dat bij ons zorg wel dat je reeds je gezondheidsverklaring ingediend hebt kijk bij deze verklaring kritisch naar de vragen of je daar met een ‘ja’ moet antwoorden , het medische traject is daarna vaak lang en kostbaar.

Vergelijk ons hoge slagingspercentage met andere rijscholen in de omgeving Alkmaar, Schagen en Heerhugowaard op http://www.rijschoolgegevens.nl/index.asp?pageid=3&examenplaats=34&automaat=0

Wij hanteren 3 pakketten:

Pakket 1 : 4 uur rijles + praktijkexamen € 440,- ( Alleen voor personen die erg vaardig zijn )
Pakket 2 : 6 uur rijles + praktijkexamen € 540,-
Pakket 3 : 8 uur rijles + praktijkexamen € 640,-
Bij al onze pakketten is de intake inbegrepen en inclusief btw.

Bij aanmelding meer dan 5 personen kunt U een offerte aanvragen info@autorijschoolhoogeboom.nl   

Beschikbare data op korte termijn;

  • vanaf eind September 2018 ( zeer lange wachttijd CBr  en wij kopen vooraf data in waardoor nog meevalt…….)

Het examen BE

Het praktijkexamen voor de aanhanger (bij de personenauto) duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. Je kunt je instructeur vragen om mee te rijden. Soms kan de instructeur uiteindelijk niet mee omdat bijvoorbeeld een examinator in opleiding voorrang krijgt.

Vooraf

In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. En hij stelt een aantal vragen over de kentekenbewijzen van de auto en de aanhanger. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogen test, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto, gevolgd door het aankoppelen van de aanhanger.

De rit

Dan begint de rit. De examinator let onder meer op je beheersing van de combinatie auto + aanhanger, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op tien examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten Je krijgt twee bijzondere verrichtingen, keren van de combinatie dmv een straat of uitrit en een stuk recht achteruit rijden van de combinatie.

Fouten

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Als je tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere verrichtingen, dan wordt dit onderdeel overgeslagen bij het eerstvolgende examen.

Geslaagd

Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd, wordt de Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB).
Vervolgens kun je, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag bij het gemeentehuis in je woonplaats je nieuwe rijbewijs (uitbreiding met vermelding E geldig bij B) aanvragen.

Back To Top
X