Skip to content

Het is nog steeds goed te doen om zonder een theorie cursus je theorie te behalen en vaak kun je dan ook eerder examen doen. Wel is het zo dat de theorie voor de personenauto niet makkelijk is, even een paar oefen examens maken op internet en dan op examen gaan is kansloos. Er moet echt aandacht en tijd in worden gestoken ongeacht je leerniveau, het gemiddeld aantal keren theorie examen staat op 3 keer….

Goed lesmateriaal vind je in onze webshop , wij raden aan om veel oefen examens te maken en daarbij foutief ingevulde vragen goed na te kijken , vooral het waarom is belangrijk. Ook is er veel materiaal op internet te vinden zoals Theorietoppers op Youtube.

Een theorie examen is te boeken op www.cbr.nl  , als er op korte termijn geen data beschikbaar zijn kijk dan meerdere malen per dag nogmaals en dan vooral rond deze tijdstippen; 6.30 en 18.30 rond die tijden worden er vaak ‘verse’ nieuwe examen data door het Cbr in het systeem geplaatst. Ook is het mogelijk om bv in Haarlem of Amsterdam op examen te gaan. Nieuwe theorie plekken fluctueren enorm, kijk je in de ochtend kun je pas over 4 maanden, kijk je in de middag kun je over 2 weken.

Bekijk hier een filmpje die we gemaakt hebben om een theorie examen te boeken met je telefoon

Ben je dyslectisch of zijn er andere leerproblemen is het mogelijk om te kiezen voor een examen met extra tijd en geluid waarbij de vragen worden opgelezen door de computer. Ook kan er een individueel examen gedaan worden waarbij je alleen in een kamer zit met een medewerker van het Cbr die de vragen voorleest, deze is alleen via de rijschool te boeken  mail ons hiervoor info@autorijschoolhoogeboom.nl

Een theorie examen is vanaf 16 jaar te behalen en is 1,5 jaar geldig. Als je de theorie binnen heb kun je bij ons gelijk binnen enkele weken praktijkles volgen wel dien je dan minstens 16,5 jaar oud te zijn.

Back To Top