skip to Main Content
Eigen Verklaring Veranderd In Gezondheidsverklaring.

Eigen verklaring veranderd in gezondheidsverklaring.

Deze maand verspreidt het CBR via de 53 examencentra flyers over de verandering. Daarnaast is er een animatievideo gemaakt met uitleg over de gezondheidsverklaring. Vrijdag start het CBR bovendien met een social media-campagne, waarin het CBR tips geeft aan jongeren over de rijopleiding en het examen. Een van de tips is dat de examenkandidaten op tijd de gezondheidsverklaring moeten opsturen.

Medisch onderzoek

Volgens het CBR komt het nu nog te vaak voor dat de Eigen Verklaring niet juist wordt ingevuld, waardoor veel kandidaten na het rijexamen alsnog een medisch onderzoek moeten ondergaan. De examinator kreeg dan tijdens het examen het vermoeden dat de kandidaat niet voldeed aan de wettelijke eisen van geschiktheid.

Vorig jaar kwam het tweeduizend keer voor dat een kandidaat na het examen alsnog moesten deelnemen aan een medisch onderzoek. Het CBR stelt dat dit probleem zich 50 procent minder voordoet als een kandidaat zélf zijn gezondheidsverklaring indient. “Door zelf de Gezondheidsverklaring in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk”, aldus het CBR.

Back To Top
X